Caption

Het gaat goed met de Manjha Club International, zeker nu het wereldkampioenschap vechtvliegeren succesvol is afgesloten. Natuurlijk zijn er kleine schoonheidsfoutjes, zo werd de datum van het kampioenschap twee maanden ervoor nog gewijzigd en waren een aantal deelnemers geïrriteerd door de wijziging in regelgeving die vijf minuten voor aanvang werd bekendgemaakt. En dat er twee weken na de kampioenschappen nog geen officiële resultaten beschikbaar waren doet niets af aan de professionaliteit van de organisatie! Zulke dingen komen ook bij andere kampioenschappen regelmatig voor, niet dan?

Al die geruchten van vriendjespolitiek binnen de Manjha Club International zijn ook helemaal niet waar, laat U daardoor niet misleiden! Helaas waren enige Europese toppers in het vechtvliegeren verhinderd om naar het kampioenschap te komen, dus is een selectie gemaakt van alternatieve deelnemers. Dat dit hoofdzakelijk vechtvliegeraars uit het vriendenkringetje van de voorzitter waren is puur toeval. Deze ondoorzichtige selectiemethode zal dan ook het komende kampioenschap weer worden toegepast, ondanks de aanverwante wrijving en teleurstelling binnen de organisatie.

Caption

Het is dan ook zeker geen Franse arrogantie dat het bestuur van de club bovenstaande praktijken toe past op externe sponsoring. Dat gebeurt op internationaal niveau overal, kijk maar naar de steekpenningen van het Olympisch Comité. Dat de sponsor van het afgelopen kampioenschap dergelijk misbruik in de toekomst wil voorkomen, dat is pas vreemd! Het gaat bij de Manjha Club International toch niet om de kwaliteit van het vechtvliegeren, of wel soms?

Waarschijnlijk is deze werkwijze olie op het vuur van de tegenstanders van de Manjha Club International, maar daar maakt het bestuur van de club zich niet echt druk om. Zij zijn druk bezig met intern fröbelen over dure namen met weinig inhoud, zoals het volgende “wereldkampioenschap” vechtvliegeren. En door het gebrek aan een kritische houding van de leden van de club zal dat nog wel een poosje zo doorgaan. Ik stel dan ook voor de club te herdopen tot ‘Muddle-heads ’n Cronyism International’ (Warhoofden en Vriendjespolitiek Internationaal).

18/10/2000, Actief niet-lid MCI (Verschenen in Vlieger 01/1)

Advertenties